1039 Budapest, Szentendrei út 385.
+36 1 240 0027
info@endobolt.hu

Készülékek gyengénlátóknak

ZEISS gyengénlátó készülékek látássérültek számára

Kényelmes megoldás nagy képalkotási teljesítménnyel

A készülékeket az egyes felhasználók egyéni igényeihez igazíthatjuk. A kínálatban kézi használatra szánt optikai rendszerek és szemüvegekbe történő beillesztéshez vagy azokhoz való rögzítéshez szánt rendszerek találhatók. A ZEISS speciális vizuális eszközök fő előnye, hogy mind távolsági, mind közeli látáshoz használhatók.

Termékek

Bifokális nagyítószemüveg


Hasonló kialakításúak, mint a szokásos bifokális szemüvegek, de a közeli résznél nagyobb a hozzáadott dioptria, mint a normális. A lencse távoli része lehetővé teszi a környező tájolást, míg a nagyító rész lehetővé teszi az olvasást és a közeli munkát.

Teleszkópos szemüveg

A teleszkópos szemüveget a tárgyak közvetlen látótávolságon kívüli felismerésére használják. A nagyítóüveg rögzítésével – bepattintható lencsék – a teleszkópos szemüveg „teleloupe” szemüveggé válik, amelyet közeli tevékenységekhez használnak. A teleloupe szemüveg előnye a nagyító szemüveghez képest a lényegesen nagyobb távolság a közeli területekre.
További információk…
Monokuláris kézi távcsövek

A kézi távcsöveket a távolságtartományban lévő részletek egyszerű megismerésére használják, ezért fontos segédeszközök a kültéri mobilitáshoz. A távolságtól a közelig folyamatos fókuszálással rendelkező modellek nagyon rugalmas alkalmazási lehetőségeket kínálnak, pl. busz- vagy vonat menetrendek és utcatáblák olvasására, vagy a kirakat megjelenítésére.